● 50.000 συνολικές επισκέψεις! Thank you! ● Νέο κείμενο: " Μια απ' τα ίδια ήσουν κι εσύ " Διάβασε το κείμενο τώρα! ● Για να μη χάνεις ανάρτηση, κάνε subscribe! ● Η δημοσκόπηση του μήνα: Έχετε ζήσει τον παράνομο έρωτα; - Ναι, και πόνεσε πολύ στο τέλος 50% - Όχι, και εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ 37% - Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι 12%

Late Night Post #3: Κάθε καινούργια εποχή ξεκινά με το τέλος της προηγούμενης.

Πολλές φορές περνάει από το μυαλό μου τι θα ήταν μια αρχή χωρίς το τέλος. Ειδικά όταν τα πράγματα αυτά που σκέφτεσαι και βασανίζουν το μυαλό σου, φτάνουν στο τέλος τους ενώ στην αρχή ήσουν τόσο ενθουσιασμένος για αυτά. Και όλοι βασανιζόμαστε από αυτά μέχρι που ήρθε από κάπου ένα τέλος τόσο απρόβλεπτο και ξαφνικό που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε άδοξο. 

Καμία αρχή στη ζωή μας, δε θα άξιζε αν δεν υπήρχε το τέλος. Αν δεν απειλούσε να κλέψει κάθε όμορφη στιγμή απ΄αυτές που ζούμε μέσα από τα χέρια μας. Τις στιγμές που όλοι οι άνθρωποι ζούμε και πολλές φορές δε θέλουμε να τελειώσουν ποτέ. Είναι αυτές οι στιγμές που σε ξυπνούν από το λήθαργο και σου δίνουν μια ώθηση για ζωή, μια ώθηση για μεγάλα πράγματα. Η ζωή μας είναι επιλογές και είναι καθαρά δική μας υπόθεση πως θα διαχειριστούμε τις επιλογές μας. Καθορίζουν τη ζωή μας και τη κάνουν μοναδική και σημασία έχει να τις ζήσουμε ακόμη και αν ξέρουμε πως δε θα μας βγάλουν πουθενά. Πως το τέλος τους θα μας αφήσει άδειους και ευάλωτους. Με μια νοσταλγία που ποτέ δε θα καταφέρουμε να σταματήσουμε και τον εσωτερικό μας πόνο. Κάθε αρχή ανεξάρτητα από το τι σηματοδοτεί στη ζωή μας και τι σημαίνει έχει και ένα τέλος. Είναι αδύνατο να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο. Σκέψου τη μέρα, που ακολουθεί τη νύχτα. Κάπως έτσι συμβαίνει και με το τέλος και ακολουθεί την αρχή. 

Κάποιες φορές μπορεί να καθυστερήσει, και κάποιες άλλες έρχεται πιο σύντομα. Ο έρωτας είναι και αυτός μια αρχή, με ένα τέλος. Ο κύκλος του ολοκληρώνεται και τα συναισθήματα που ξύπνησε μέσα σου η αρχή του σίγουρα θα σε κάνει να αναπολήσεις το τέλος του. Είναι αυτά τα ανθρώπινα αισθήματα που θα σε σημαδέψουν και θα ζητήσουν την αλήθεια που έκρυψαν. Τα ανείπωτα, που δεν πρόλαβες και δεν ήθελες να ξεστομίσεις είτε γιατί φοβόσουν, είτε γιατί πολύ απλά δεν ήθελες να πιστέψεις πως κάποτε θα έρθει το τέλος. Η αρχή του όμως σε βρήκε αφοσιωμένο στο να θέλεις να αντέξεις και να κάνεις ότι περνούσε από το χέρι σου για να κρατήσεις κάτι που είτε το ήθελες, είτε όχι και έπρεπε να τελειώσει. Πολλές φορές λόγω καταστάσεων, συμπεριφορών που πιάνεις τον εαυτό σου πολλές φορές να νοσταλγεί. Και ίσως αν το τέλος αργούσε να έρθει ίσως να κατάφερνες να ζήσεις όσα ήθελες και είχες επιδιώξει από την αρχή, αλλά ήρθε τόσο απότομα και ακαριαία που σχεδόν σε πάγωσε. Σε άλλαξε. Και αν δε σε έχει αλλάξει, αργά ή γρήγορα θα το κάνει. 

Τι είναι άραγε το τέλος και ποια η αρχή του; Είναι ένας φαύλος κύκλος που απλά δε σε αφήνει να ξεχάσεις. Να νοσταλγείς τα παλιά, να σε γεμίζει πόνο εσωτερικό απλά να σου δώσει μια γοητεία για το επόμενο και να ερωτευτείς το κάτι μοναδικό. Ίσως να πόνεσες στη τελική, μα ποιος αγάπησε χωρίς να πονέσει; χωρίς να παλέψει για να σωθεί; Άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά του τέλους που διαδέχεται την αρχή, ξανά και ξανά. 

Θυμήσου ότι ο εαυτός σου είσαι εσύ. Εσύ σε ξανά κολλάς, εσύ σε φτιάχνεις από την αρχή. Και αυτός ο εαυτός ούτε λύγισε, ούτε παραιτήθηκε. Το αντίθετο μάλιστα. Στάθηκε για να υποδεχτεί το κάτι νέο που αποχαιρέτησε κάτι που τελείωσε και να το ζήσει με δύναμη, ζωντάνια και αφοσίωση. Όσο και όπου πάει. Μα ο έρωτας είναι άτιμος κι όσο και αν ξενέρωσα μαζί σου είναι φορές που βλέπω τα μάτια σου παντού. Δε θα σε περιμένω, το οριστικό σου τέλος με έκανε να απομακρυνθώ από σένα. Και να σηματοδοτήσω μια καινούργια αρχή. Που θέλω να κάνω για μένα, για τον εαυτό μου.

Είναι ωραίο όλα τα πράγματα που ξεκινούν είτε όμορφα, είτε άσχημα να έχουν κάποτε ένα τέλος. Σκέψου μια παράσταση χωρίς αυλαία, τι νόημα θα είχε αν δεν είχε ένα τέλος; κάπου να καταλήξει; Πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή μας, χωρίς να υπάρχει μια γραμμή που να έχει κάνει τον κύκλο της, να καταλήγει κάπου; Άλλωστε είναι ωραίο όλα κάπου να καταλήγουν, και αν έγραψες εσύ το τέλος, η στο προεξόφλησαν νωρίς, να θυμάσαι ότι κάθε τέλος μας ετοιμάζει για μια νέα αρχή. Καλύτερη; ίσως και όχι. Ποιος ξέρει; Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις είναι να το ζήσεις, και να μη χάσεις την ευκαιρία για όλα αυτά τα πράγματα που σε περιμένουν εκεί έξω. "Είσαι μόλις 30. Στα ανοιχτά των καιρών."




Κάθε τέλος και μια καινούργια αρχή. Γιατί η ζωή κάνει κύκλους. Και εκεί που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο τέλος, μια καινούργια αρχή ανοίγεται μπροστά σου. Κάθε καινούργια εποχή ξεκινά με το τέλος της προηγούμενης. 









Σχόλια

  1. Ενα υπεροχο κειμενο! Μπραβο Ανδρεα, οντως καθε τελος σηματοδοτει μια νεα αρχη. Δεν εχεις αδικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα μέρες να σε διαβάσω, γίνεσαι όλο και καλύτερος!!!!!! Μπράβο Ανδρέα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. perimenoumeeee na grapseis vivlioooo! Ta spas lemeee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ.όμορφο κείμενο ανδρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το θέλω να είσαι καλά,στην απόλυτη αξιοπρέπεια.Έχεις αναπτύξει τόσο όμορφα και αυτό το κείμενο,δε χορταιενω να το διαβαζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει, υπέροχο το τραγούδι που συνοδεύει την ανάρτηση σου, μα η καρδιά πάντοτε ματώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε μου Ανδρεα τι ωραια που τα λες. Και ποσο ιδανικα θα ηταν ολα αυτα. Μερικοι δε ζουν σε αυτη τη πραγματικοτητα και δυστυχως κυνηγουν την αρχη διχως τελος. Γενικα το τελος ερχεται παντα οσο και αν δε το πιστευουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου