● 50.000 συνολικές επισκέψεις! Thank you! ● Νέο κείμενο: " Μια απ' τα ίδια ήσουν κι εσύ " Διάβασε το κείμενο τώρα! ● Για να μη χάνεις ανάρτηση, κάνε subscribe! ● Η δημοσκόπηση του μήνα: Έχετε ζήσει τον παράνομο έρωτα; - Ναι, και πόνεσε πολύ στο τέλος 50% - Όχι, και εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ 37% - Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι 12%

Στη ζωή να μάθεις να λες κι ευχαριστώ...

Όλα τα καλά έχει ο άνθρωπος. Το σύμπαν στάθηκε γενναιόδωρο απέναντι του και του χάρισε τα πάντα. Οι αισθήσεις, το νου και να διαφεντεύει έναν κόσμο. Ο κόσμος περίμενε αυτό το όμορφο καλό να ξεκινήσει για να μεγαλουργήσει, μα κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Διότι μέσα σε όλα αυτά που κουβαλάει η ανθρώπινη φύση, έρχεται και ένα στραβό να την αποτελειώσει. 

Μερικοί το λένε αχαριστία. Άλλοι το λένε μιζέρια. Εγώ θα το πω αγνωμοσύνη. Γιατί ο άνθρωπος όσα και αν αποκτήσει πάντα θα θέλει και άλλα. Ποτέ δε θα του φτάνουν τα υλικά αγαθά. Γιατί ο άνθρωπος είναι άπληστο ον. Μια μηχανή διαρκείας αυξανόμενων αναγκών. Θέλει, θέλει και ποτέ δε σταματά. Και αν δε μπορεί να έχει όσα θέλει τότε πέφτει με τα μούτρα και παλεύει. Και είναι τόσο μεγάλη η προσπάθεια του να αποκτήσει όσα δεν έχει που ξεχνάει να εκτιμήσει όλα όσα κέρδισε, και όλα όσα αποκτήθηκαν με κόπους ζωής. Ίσως πάλι, να τα θεωρεί δεδομένα όλα αυτά. Άνθρωποι μόνοι, ξενιτεμένοι, χωρίς έναν άνθρωπο να τους αγαπήσει και να τους νοιαστεί. Πόση δυστυχία κυκλοφορεί γύρω μας; και πόση αντίστοιχα ευγνωμοσύνη πρέπει να υπάρχει από τον καθένα που έχει κάτι για να τον κρατάει στη ζωή; Να του δίνει δύναμη και κουράγιο.

Ευγνωμοσύνη, μια λέξη που στους καιρούς ξεχάστηκε και άλλαξε γιατί οι άνθρωποι είχαν πορεία προς τους στόχους και τα όνειρα. Ποιος άνθρωπος έχει το θάρρος να αναγνωρίσει όλα αυτά που συμβαίνουν στο κόσμο και να ευχαριστήσει την καλή του τύχη που τον ακολουθεί και του δίνει όλα όσα επιθυμεί. Που είναι υγιής, τρωτός, πετυχημένος. Ποιος μπορεί να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να αντικρίσει την πραγματικότητα του εαυτού του; Να εκτιμήσει όλα όσα του δόθηκαν, και να αρκεστεί σε αυτά, χωρίς να θέλει και άλλα; 

Γιατί κάθε μέρα που ξημερώνει, άνθρωποι, αρρωσταίνουν, δυστυχούν και οι κακοτυχίες χτυπούν τη πόρτα. Όμως η ζωή είναι έτσι και αυτό δεν αλλάζει. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε σαν άνθρωποι. Να μάθουμε να εκτιμάμε, να μη μιζεριάζουμε. Δεν είμαστε αιώνιοι, δε μπορούμε να γίνουμε. Δεν ανήκουμε στους 12 Θεούς και στην ανώτερη δύναμη του σύμπαντος. Ευγνωμοσύνη, για όλα όσα θα μας τύχουν, για όλα όσα έχουμε. 

Πάντα ο άνθρωπος θα επιζητεί περισσότερα. Ποτέ όλα όσα έχει δε θα του είναι αρκετά. Πότε δε θα είναι ικανοποιημένος και με τίποτα. Να μάθεις λοιπόν, στη ζωή σου, να λες ευχαριστώ γιατί μια λέξη μπορεί να σου ανατρέψει τα πάντα. Μπορείς να ρωτήσεις και αυτούς που ζουν καθημερινά κακοτυχίες, αναποδιές, πόσο δύσκολα περνούν, και όμως το χαμόγελο τους δε σβήνει ποτέ από τα χείλη τους. Είναι πάντα χαρούμενοι. Για όσα έχουν, για όσα απέκτησαν με κόπους ζωής και είναι ευτυχισμένοι. Ο άνθρωπος λοιπόν, πρέπει να ναι ολιγαρκής, και στη ζωή του να μάθει να λέει ευχαριστώ, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο Σωκράτης έλεγε ότι: "Η ευτυχία ανήκει στους ολιγαρκείς". Κράτα το σαν κανόνα στη ζωή σου, μάθε να είσαι ολιγαρκής. Οι άνθρωποι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα και να είμαστε ευτυχισμένοι. 

Σχόλια

  1. Ena yperoxo keimeno gia mia akoma fora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σωκράτης έλεγε ότι: "Η ευτυχία ανήκει στους ολιγαρκείς". Κράτα το σαν κανόνα στη ζωή σου, μάθε να είσαι ολιγαρκής. Οι άνθρωποι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα και να είμαστε ευτυχισμένοι.

    ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Etsi, o anthrwpos pote den emathe na leei efxaristw. Egwistis kai mataiodoksos.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε κείμενο σου και ένα μάθημα ζωής. Φοβερά συγκλονιστικός.. και περιγραφικός και όλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου