● 50.000 συνολικές επισκέψεις! Thank you! ● Νέο κείμενο: " Μια απ' τα ίδια ήσουν κι εσύ " Διάβασε το κείμενο τώρα! ● Για να μη χάνεις ανάρτηση, κάνε subscribe! ● Η δημοσκόπηση του μήνα: Έχετε ζήσει τον παράνομο έρωτα; - Ναι, και πόνεσε πολύ στο τέλος 50% - Όχι, και εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ 37% - Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι 12%

Καμιά απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία

Η ζωή μας είναι γεμάτη από εκπλήξεις. Άλλες ευχάριστες και άλλες δυσάρεστες. Πολλές από αυτές τις εκπλήξεις έρχονται αναπάντεχα και εκεί που δε το περιμένουμε πολλές φορές. Όμορφες στιγμές που δένουν ένα υπέροχο παζλ και νιώθουμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε τα κομμάτια για να το ζήσουμε. Ο κανόνας απλός. Μια αναπάντεχη γνωριμία και ένα νεύμα μπορούν να ξεκινήσουν τα πάντα. Η ζωή δε σε ρωτάει για αυτά που θέλει να σου φέρει. Απλά, στα φέρνει. Σκέψου μια μέρα, στο δρόμο για το πανεπιστήμιο, εκεί που περπατάς ξαφνικά τη βλέπεις μπροστά σου. Η αναπάντεχη γνωριμία που έρχεται από το πουθενά και σε κάνει να ζωντανέψεις. Να ξανασκεφτείς όλα αυτά που είχες στο "πάγο" για καιρό. 

Όλα κυλούν υπέροχα. Εσύ, μαζί της στις πιο ωραίες σας στιγμές. Ζείτε τη καθημερινότητα με τρέλα, κάνετε πράγματα μαζί, και λίγες μέρες μετά έρχεται αυτή η άσχημη στιγμή που φεύγει από κοντά σου, γιατί δε μένει εδώ, μαζί σου. Και τότε το τέρας της απόστασης ξεκινάει να σε στοιχειώνει. Φεύγει για το μακρινό της ταξίδι, που δε ξέρεις πότε θα την ξαναδείς. Στο μυαλό σου ξεκινούν να τριγυρίζουν πολλά, όπως η φράση "το έχω ξαναζήσει, γιατί αυτή τη φορά να πάει καλά;" και όμως αν δε το ζήσεις και δε το φτάσεις στο τέρμα πως θα ξέρεις; Και εκεί που όλα περνούν από το μυαλό σου, έρχεται και η σκέψη "και αν τη χάσω;" αν κάποια στιγμή φύγει από κοντά σου. 

Η καθημερινότητα και των δύο σας γεμάτη. Ο χρόνος ο οποίος θέλετε να μιλήσετε μέσω skype ή viber λίγος όμως πάντα τόσο γεμάτος και ποιοτικός. Μιλάτε κάθε μέρα, ανταλλάσσετε τις σκέψεις σας, τι είναι αυτό που βιώνετε και δε το έχετε καταλάβει ακόμα, ίσως να είναι ένας πάρα πολύ δυνατός έρωτας, ίσως πάλι να είναι και ένας ενθουσιασμός. Κανείς δε ξέρει. Αυτό που σίγουρα ξέρεις είναι πως αυτό που βιώνεις είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Είναι η αρχή για να νιώσεις πως μπορείς να είσαι τόσο μοναδικός και να έχεις κάτι το ξεχωριστό δίπλα σου. Το μυαλό σου τριγυρίζει σε εκείνη - "Θεέ μου πότε θα τη δω," ψελλίζεις" μέσα σου, και όμως το ξέρεις. Αν το θέλετε και οι δύο αυτή η ώρα δε θα αργήσει να έρθει. 

Ο άνθρωπος βάλλεται καθημερινά από χιλιάδες αισθήματα. Το αίσθημα του φόβου είναι ένα από αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να παραδεχτούν. Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι τους. Χωρίς κάποια συντροφιά ένα αποκούμπι. Άλλοι άνθρωποι φοβούνται τον ίδιο τους τον εαυτό και έχουν ανασφάλειες για το πως βγαίνει η εικόνα τους προς τα έξω. Τυχεροί είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει μια κουβέντα με τον εαυτό τους, και τα έχουν βρει. Είναι ακομπλεξάριστοι και δε φοβούνται να κάνουν λάθος. Να παραδεχτούν το λάθος. Η απόσταση για κάποιους φαντάζει σαν ένα τέρας που αρχικά σε στοιχειώνει και μετά σε τρώει. Σε τρώει και σε μαστιγώνει. Όμως η απόσταση και τα χιλιόμετρα ορίζονται από εμάς, γιατί η επιθυμία μας πολλές φορές είναι πιο έντονη απ' αυτή. Δέχομαι, ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ζουν αυτή τη κατάσταση και παλεύουν για αυτό καθημερινά. Είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ζήσει δυνατές καταστάσεις. Μπορούν να το βιώνουν ξανά και ξανά. 

Πάντα όμως είναι διαφορετικά. Πάντα θα είναι διαφορετικά. Ο άνθρωπος μέσα του έχει θέληση. Μέσα του έχει ζωή. Μπορεί όσο εύκολα ενθουσιάζεται τόσο εύκολα να ξενερώνει. Δεν υπάρχει ρήμα ξ ερωτεύομαι στο λεξικό. Όταν βιώνεις μια κατάσταση έρωτα, κάθε τι είναι διαφορετικό. Όταν υπάρχει απόσταση μεταξύ σας αυτό γιγαντώνεται. Μπορεί να έχετε μέρες ή στη χειρότερη περίπτωση μήνες να δείτε ο ένας τον άλλον. Πάνε μέρες που δεν έχετε πει σ' αγαπώ ο ένας στον άλλον. Και καλά κάνετε. Λέτε απλά "μου λείπεις," "θέλω εσένα και όλες τις συνέπειες." Η επιθυμία όμως το να είστε μαζί, και όχι χωριστά είναι πέρα από κάθε λογική. Το έχετε επιλέξει, και όλα στη ζωή μας είναι επιλογές. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν επιλέξει να είναι με τους μεγάλους τους έρωτες ακόμα και όταν είναι σε απόσταση είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα πρέπει να σεβόμαστε λιγάκι παραπάνω. 



Ξέρω, σκέφτεσαι "αν μου έρθει γιατί να είναι διαφορετικό και γιατί να το ζήσω;" ποτέ δε ξέρεις αν αυτό που θα ζήσεις είναι πιο δυνατό ή όχι. Πάντα πρέπει να κλείνεις τους κύκλους στη ζωή σου και να ανοίγεις νέους, να θυμάσαι όμως ότι όλα στη ζωή είναι κύκλος και όλα επαναλαμβάνονται αργά ή γρήγορα. Μόνο που ο άνθρωπος που αποφασίζει το πως θα το ζήσει όλο αυτό και αν θα το ζήσει είσαι εσύ. Πρέπει να αποφασίζεις και να δίνεις τις κατάλληλες εντολές προς τον εγκέφαλο σου όταν έχεις βάλει κάτω και τα συν και τα πλην, γιατί πάντα σε μια σχέση από απόσταση υπάρχουν και τα συν και τα πλην. Τα μεγάλα ταξίδια στο μυαλό μας τα κάναμε όταν βρισκόμασταν σε απόσταση. Απόσταση μεγάλη, μεταξύ λογικής και συναισθήματος.   Το "πάνε μέρες που έχω να σε δω" αλλά σε θέλω ακόμα, ήθελα απλά να κάνω λίγο θόρυβο στη σιωπή σου, το έχεις πει και άλλη φορά στον εαυτό σου, αλλά η απόσταση είναι επιθυμία και καμιά απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία. 

  • Ευχαριστώ θερμά την Αναστασία Κουβαρη για την δημιουργία της εικόνας της ανάρτησης.

Σχόλια

  1. Υπέροχος για μια ακομα φορά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταυτίζομαι απόλυτα με αυτο το κείμενο... το βιώνω και εγω Ανδρέα! Γράψε για αυτούς που ζουν με τη μοναξιά για χρόνια σε επόμενο κείμενο σε παρακαλώ! Μοναδικός για μια ακόμη φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O minas ksekinise me ena yperoxo keimeno!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι βνα λέμε τωρα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσοι ανθρωποι ταυτίζονται με αυτο το κείμενο; Εξαιρετικός Ανδρέα για μια ακόμα φορά. Η γραφή σου κάθε φορά και καλύτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mphka na to diavasw molis eida to story sou sto insta! Yperoxooooo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου