● 50.000 συνολικές επισκέψεις! Thank you! ● Νέο κείμενο: " Μια απ' τα ίδια ήσουν κι εσύ " Διάβασε το κείμενο τώρα! ● Για να μη χάνεις ανάρτηση, κάνε subscribe! ● Η δημοσκόπηση του μήνα: Έχετε ζήσει τον παράνομο έρωτα; - Ναι, και πόνεσε πολύ στο τέλος 50% - Όχι, και εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ 37% - Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι 12%

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook και του Twitter

Οι άνθρωποι πια δυσκολεύονται να συμβιώσουν, αφού έμαθαν να τα κάνουν όλα μόνοι τους σαν σούπερ ήρωες, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν άλλον ανάγκη. Οι γυναίκες λένε ψέματα για τα κιλά τους, την ηλικία τους, και οι άντρες λένε ψέματα για τα εκατοστά τους. Οι "πρώην" στοιχειώνουν τους "νυν", ακόμα και τα σ' αγαπώ λέγονται εύκολα και τα "χωρίζουμε" ακόμα ευκολότερα.

Η γιαγιά σου τα έλεγε με τον παππού σου μέσω ερωτικών επιστολών, η μητέρα σου με τον πατέρα σου στις ροκ συναυλίες, η αδερφή σου στα chat room και εσύ βιώνεις τον έρωτα στα χρόνια του Facebook και του Twitter. Το διαδικτυακό φλερτ υπάρχει παντού γύρω μας. Έχει γίνει κανόνας και ανθίζει σε μια εποχή που οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν γίνει τόσο δύσκολες. Δεν ευθύνεσαι εσύ, οι καταστάσεις και πως εμείς τις διαχειριζόμαστε ευθύνονται. 

Αρχικά ξεκινάς στο να γνωρίζεις εικονικούς φίλους. Αυτό καταλήγει από μια γνωριμία με συζήτηση και ανταλλαγή selfie να γίνεται εμμονή, αρχίζει να σου δημιουργεί συναισθήματα και να γιγαντώνεται όλο και πιο πολύ μέσα σου. Δεν είσαι ο μόνος, όλοι το έχουμε ζήσει. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό τον έρωτα και έχουμε γνωρίσει ένα άτομο που θα αλλάξει για λίγο ή πολύ τα συναισθήματα μας. 

Δε χρειάζεται να αποδέχεσαι τα αιτήματα φιλίας από οποιονδήποτε ακόμα και αν έχετε κοινούς φίλους. Αν ξεκινήσει κάτι καλό, εσύ είσαι υπεύθυνος να το διαχειριστείς και το τρόπο με το οποίο θα εξελιχθεί αυτό. Ας πάρουμε το θέμα όμως από την αρχή. Πως ξεκινούν οι γνωριμίες στο Facebook και στο Twitter; οι περισσότεροι ούτε που θυμούνται πως έγινε η αρχή. 


Μέσω των κοινών φίλων η φόλλοερς που ακολούθησες επειδή σου κίνησαν τη περιέργεια για το τι γράφουν και πως το γράφουν και όχι για το τι μαγιώ έχουν στη φωτογραφία προφίλ τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα απρόσμενο add και ένα ακόμη πιο αναμφίβολο accept καταλήγουν να γνωρίζονται, να μιλάνε, να κάνουν κοινή παρέα ώσπου ο φτερωτός Θεός χτυπάει με τα βέλη του τη καρδιά τους. Το πρώτο όμως live ραντεβού και επειδή το έχω βιώσει, χαρακτηρίζεται από αμηχανία. Σίγουρα οι φωτογραφίες και οι διάλογοι που έχουν πραγματοποιηθεί βοηθούν τη κατάσταση αλλά καθ' οδόν σκέφτεσαι την εξέλιξη της βραδιάς αυτής. 

Κάποιοι βρίσκουν κοινά στοιχεία είτε από κάποια σελίδα ή κάποια εκδήλωση κάποιου συγκροτήματος για μια συναυλία ή κάτι άλλο. Κάποιοι απλά σου στέλνουν ένα μήνυμα όπως κάνουν στην εποχή μας τα περισσότερα "λιγούρια". Με ένα hi koukla / e ti kaneis? ξεκινάει η πρόταση και με ένα hi, eisai megali ntiva, giati den apantas? τελειώνει.  Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες στον έρωτα στα χρόνια του Facebook και του Twitter. Στη πρώτη κατηγορία έχουμε εκείνες τις σχέσεις που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προδιαγραφές αλλά κάπου στη πορεία το έχασαν. Και στη δεύτερη κατηγορία έχουμε και εκείνες τις σχέσεις που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου και με μια γνωριμία μέσω Facebook αναπτύχθηκαν, έζησαν μαζί, ισορρόπησαν και τελικά κατέληξαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Ξέρω και τέτοια περίπτωση και έχει συμβεί σε φίλη μου, εύχομαι να είναι πάντα τόσο ευτυχισμένη. 


Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις... 
 
Υπάρχουν και αυτοί οι σούπερ ήρωες που έχουν παρατήσει τα πάντα και έχουν κάνει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής τους για να είναι με τους μεγάλους τους έρωτες. Μπορεί και να τους γνώρισαν μέσω Facebook ή Twitter. Αυτούς πρέπει να τους σεβόμαστε λιγάκι παραπάνω. Για αυτό, σκέψου διπλά πριν πατήσεις εκείνο το κουμπάκι που θα αποδεχθεί την αίτηση φιλίας σου από εκείνο το άτομο που θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις σκέψεις σου το τελευταίο διάστημα. Δε θα σου στοιχίσει τίποτα αν αφήσεις αυτό το άτομο να περιμένει λίγες ώρες παραπάνω μέχρι να τον αποδεχθείς.   

Θεωρώ ότι όλα είναι θέμα τύχης και καλό είναι ό,τι κάνουμε να το "φιλτράρουμε" με το μυαλό μας και τη διαίσθηση μας που όλοι - λίγο - πολύ έχουμε. Εύχομαι ο καθένας μας να είναι τυχερός και να αναγνωρίσει την "ευκαιρία" που του δίνεται, είτε είναι στο διαδίκτυο, είτε όχι.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου