● 50.000 συνολικές επισκέψεις! Thank you! ● Νέο κείμενο: " Μια απ' τα ίδια ήσουν κι εσύ " Διάβασε το κείμενο τώρα! ● Για να μη χάνεις ανάρτηση, κάνε subscribe! ● Η δημοσκόπηση του μήνα: Έχετε ζήσει τον παράνομο έρωτα; - Ναι, και πόνεσε πολύ στο τέλος 50% - Όχι, και εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ 37% - Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι 12%

Εξ ίδίων τα αλλότρια

Και να φιλελε μου, φτάσαμε στο σημείο να προκυρηχθούν εθνικές εκλογές τον Ιούλιο μετά απ’ την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά πράγματα και υποσχέσεις που δεν έγιναν πράξη κι ένα Μακεδονικό ζήτημα που για όσους γνωρίζουν από ιστορία, η ρίζα του είναι βαθιά πολιτικοποιημένη και συσσωρευμένη απ’ τα χρόνια της Πρωθυπουργίας των υπολοίπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε αυτό το τίμημα και χωρίς καν να το καταλάβει βρέθηκε στην κορυφή του παγόβουνου να ψάχνει για σωτηρία. 

Αν κανείς διάβαζε τα στρατηγικά σχέδια των κομμάτων θα αντιλαμβανόταν ότι το ν’ αφήσεις στη μέση κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει για να πας σε κάτι καινούργιο μη δοκιμασμένο θα καταλάβαινε πως ενέχει ο κίνδυνος να βρεθείς την επόμενη μέρα χωρίς να έχεις τίποτα. Αν θελουμε ωστόσο να μιλήσουμε για την καταστροφή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία αυτή θα ήταν η ονοματοδοσία για το Μακεδονικό. Ο λαός τιμώρησε τον Τσίπρα γιατί πούλησε την Ελλάδα. Θα γελούσα κάπου εδώ, αλλά για να μην με κατηγορήσετε και για ανθελληνισμό θα πω μόνο μια φράση:  «Την ήδη πουλημένη και ξοφλημένη Ελλάδα;», κι ίσως για κάποιους είναι σκληρό, για κάποιους άλλους ίσως όχι. Αλλά καλό θα ήταν στην άχαρη και μίζερη ζωή μας (γιατί οι περισσότεροι έτσι την έχετε ονομάσει) να μην κρίνετε εξ ίδιων τα αλλότρια. 

Λίγη κριτική σκέψη δεν έβλαψε κανέναν. Κι αφού θες να τιμωρήσεις ένα κόμμα που έκανε λανθασμένους χειρισμούς γιατί να επιλέξεις αυτόν τον τρόπο; Ένα θύμα δεν γυρνάει ποτέ στον εγκληματία του, όσο ερωτευμένο κι αν ήταν. Ένα άτομο ψυχικά βιασμένο και σωματικά δεν γυρνάει ποτέ στον βιαστή του όσα κι αν του τάξει. Εσύ και κάθε εσύ γιατί να γυρίσεις; Για να δεις μια καλύτερη Ελλάδα; Νιωθω την απελπισία σου αλλά με το να επιστρέφεις σ’ αυτούς που σε πρόδωσαν σαν προσωπικότητα, στο ήθος, στον Ελληνισμό σου και φέρνοντας τους στην εξουσία να σε ειρωνεύονται κιόλας, τι ακριβώς περιμένεις να κερδίσεις; 

Προσωπικά δεν θα ηθελα το παιδι μου σ’ αυτό τον κόσμο να πιστέψει πως ο πατέρας του δεν έμαθε απ’ τα λάθη του. Προσωπικά δεν θέλω η γιαγιά μου να παίρνει την πετσοκομμένη της σύνταξη σαν ένα ξεροκόμματο. Θα πρέπει να μάθουμε κάποτε να μην ψηφίζουμε απ’ την τηλεόραση και να δουλε τα πράγματα σφαιρικά κι έτσι όπως μας αξίζουν. 

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών ένα έχω να πω: «Αξίζουν στην Ελλάδα όλα αυτα;», δεν μάτωσε αρκετά; Πρέπει να ματώσουν όλοι κι άλλο; 

Μπορεί σε μια ολόκληρη τετραετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να έγιναν τέραστια λάθη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε ότι η ιστορία πρέπει να επαναλαμβάνεται για καλό κι όχι για να μας ρίξει στον γκρεμό.

Μ’ άλλα λόγια, φέξε μου και γλίστρησα Κούλη μπεμπέ μου. 

Είστε υπεύθυνοι γι’ αυτά που θα ζήσουν τα παιδιά σας από εδώ και στο εξής, οι συνταξιούχοι γονείς σας κι εσείς οι ίδιοι. Γιατί η ελπίδα «έσβησε».

Σχόλια