● 50.000 συνολικές επισκέψεις! Thank you! ● Νέο κείμενο: " Μια απ' τα ίδια ήσουν κι εσύ " Διάβασε το κείμενο τώρα! ● Για να μη χάνεις ανάρτηση, κάνε subscribe! ● Η δημοσκόπηση του μήνα: Έχετε ζήσει τον παράνομο έρωτα; - Ναι, και πόνεσε πολύ στο τέλος 50% - Όχι, και εύχομαι να μη μου συμβεί ποτέ 37% - Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι 12%

Είναι αυτές οι στιγμές που θυμάσαι όταν ο καιρός θα έχει περάσει

Είναι παράξενη η μανία των ανθρώπων με τις φωτογραφίες. Σε μικρότερη ηλικία όταν με φωτογράφιζαν ένιωθα πάντα άσχημα και πολλές φορές νευρίαζα, γιατί απαθανάτιζαν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μου. Από το ένα και μοναδικό μου δόντι όταν κοσμούσε την οδοντοστοιχία μου μέχρι και τη πρώτη στιγμή που έκανα τα βήματα μου εκτός περπατούρας. Οι παλιότερες γενιές ήθελαν να κρατήσουν αυτές τις όμορφες στιγμές, για να τις αποτυπώσουν αργότερα σε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες που γίνονται ολοένα και περισσότερες μέχρι και τη σημερινή σου ηλικία. 

Στις παλιότερες γενιές οι γονείς μας μεγάλωσαν όχι καλλιεργώντας τον ανταγωνισμό, αλλά μετρούσαν καθημερινά τις λίγες και σημαντικές στιγμές τους με άλλα μέτρα και σταθμά. Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας και η αγωνία μας να τα προλάβουμε όλα μας φτάνει στο σημείο να "χάνουμε" πολύτιμες στιγμές με ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή μας και έμειναν σε αυτή. Είναι οι στιγμές που ναι θες να τις αποτυπώσεις σε χαρτί για να τις θυμάσαι για πάντα. Πήραμε δάνεια από τη ζωή μας και ζητήσαμε ανταλλάγματα για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αυτά. Όμως από όλα αυτά, πόσα κομμάτια της ζωής μας χάθηκαν στα αζήτητα για χάρη ενός εγωισμού και ενός εγωιστικού deadline;

Ο χρόνος έχει το πλήρωμα του και αυτό το βλέπεις καθαρά καθώς περνάει και κάνει τον κύκλο του. Γιατί το θέμα δεν είναι να κυνηγάς μόνο τις όμορφες και γλυκές στιγμές στη ζωή σου, αλλά και τις άσχημες, αυτές που θα σε κάνουν να σταθείς μόνος στα πόδια σου δίχως τη βοήθεια από κανέναν με περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. 


Ότι ζεις σήμερα, δε θα έχεις την ευκαιρία να το ζήσεις αύριο και ότι ζεις αύριο δε θα έχεις την ευκαιρία να το ζήσεις σήμερα. Ζεις μόνο μια φορά στη ζωή σου, τη προγραμματίζεις και όταν αυτό το κάνεις καλά, έχεις μια ποιότητα μέσα σου, σαν άνθρωπος, σαν μια οντότητα σε ένα σύμπαν τρελό και πειραγμένο, το δικό σου σύμπαν. Πόσες στιγμές σπαταλάς χωρίς τους δικούς σου ανθρώπους, καθημερινά, και αναπολείς να ζήσεις και άλλες τέτοιες όμορφες στιγμές. Οι στιγμές μας με την εμπειρία που μας εσωκλείουν είναι όλες αυτές που μας διαμορφώνουν σαν χαρακτήρα και σαν άνθρωπο. Τον χρόνο τον νικάμε, αλλά είναι για λίγο. Για όσους πραγματικά θέλουμε να υπάρχουν στη ζωή μας, χρόνος υπάρχει πάντα ακόμα και εκεί που νομίζουμε πως δεν έχουμε. Είναι η σχέση μας, είναι οι φίλοι μας, είναι όλα αυτά που ονομάζουμε στιγμές, και πρέπει να τις έχουμε μαζί μας. Οι στιγμές έχουν αξία ανεκτίμητη αλλά το καταλαβαίνουμε όταν πια είναι μόνο στιγμές. 


Κάνε ένα βήμα πιο πέρα, άδραξε τη μέρα και πιες μαζί με τους ανθρώπους σου ένα ποτήρι κρασί, δες την ευκαιρία που απλώνεται μπροστά στα μάτια σου και γίνεται στιγμή, και προσπάθησε να την αιχμαλωτίσεις για πάντα στη ζωή σου. Όλη μας η ζωή είναι μαθήματα. Άλλα είναι πάνω από τη βάση και άλλα κάτω από αυτήν. Ο Ευριπίδης έλεγε ό,τι: "Βραχύς αιών" δηλαδή ότι η ζωή είναι σύντομη. Η ζωή μας είναι τύχη και στιγμές και είναι στο χέρι μας, να τις κάνουμε ζωντανές, χρωματιστές, και καλό είναι να πιστεύουμε στις στιγμές που περνούν κατά διαστήματα από τις μικρές μας ζωές, γιατί είναι αυτές οι στιγμές που θα θυμάσαι όταν ο καιρός θα έχει περάσει. 




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου